Europa Conference League

Αγχώθηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση της Πλζεν στην παράταση και έκλεισε ραντεβού με Μπριζ στα ημιτελικά η Φιορεντίνα

Αφού έχασε ένα σωρό ευκαιρίες κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα της Πλζεν, η Φιορεντίνα κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-0) και την πρόκριση στην παράταση, παίζοντας και με παίκτη περισσότερο από το 67’!

Η Φιορεντίνα αγχώθηκε και χρειάστηκε την παράταση, αλλά τελικά κατάφερε να επιβληθεί με 2-0 της Πλζεν, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Conference League, εκεί όπου θα συναντήσει την Μπριζ.

Ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στο «Αρτέμιο Φράνκι» οι «βιόλα», σπατάλησαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), είχαν τρία δοκάρια και έπαιξαν με παίκτη περισσότερο από το 67', όταν αποβλήθηκε ο Καντού για τους φιλοξενούμενους, καταφέρνοντας τελικά να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της αντιπάλου τους στην παράταση, παίρνοντας την πρόκριση χάρη στα γκολ των Γκονσάλες (92') και Μπιράγκι (108').

Το ματς ξεκίνησε με τις προθέσεις των δύο ομάδων να είναι ξεκάθαρες. Από τη μία οι «βιόλα» είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, κυκλοφορώντας την μπάλα και ψάχνοντας συνεχώς τρόπους να απειλήσουν, ενώ οι Τσέχοι ήταν καλά οργανωμένοι αμυντικά, περιμένοντας κάποια αντεπίθεσή τους.

Η Φιορεντίνα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 6’, με τον Γέντλικα να αποκρούει ενστικτωδώς μια προβολή του Μπελότι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κουαμέ απείλησε με κεφαλιά την οποία απομάκρυναν οι αμυντικοί, ενώ στο 18’ ο Μπελτράν συνεργάστηκε με τον Μπελότι, αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Στο 31’ ο Γέντλικα είχε ξανά απάντηση σε εξ επαφής τελείωμα του Κουαμέ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπελότι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δυνατή κεφαλιά. Μάλιστα, η Φιορεντίνα είχε και δεύτερο δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κουαμέ να τραντάζει την οριζόντια δοκό μετά από ιδανική μπαλιά του Μαντράγκορα, ενώ στο 45’+3’ ο Ιταλός μέσος έκανε το γύρισμα, με τον Γκονσάλες, ο οποίος έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή.



Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Φιορεντίνα να κυριαρχεί, αλλά να αδυνατεί να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που έφτιαξε στο πρώτο 45λεπτο. Στο 67’ η Πλζεν έμεινε με παίκτη λιγότερο, όταν ο Καντού αποβλήθηκε μετά από εισήγηση των VAR, για ένα επικίνδυνο τάκλιν του στον αστράγαλο του Ντοντό. Μέχρι και το τέλος, οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη και άριστα οργανωμένη άμυνα της Πλζεν, με το ζευγάρι να οδηγείται στην παράταση.

Τελικά, αυτό που δεν κατάφερε η Φιορεντίνα σε δύο ενενηντάλεπτα, το κατάφερε με την έναρξη της παράτασης (92’), όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπιράγκι, η άμυνα της Πλζεν δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, με τον Γκονσάλες να επωφελείται, ανοίγοντας το σκορ με δυνατό σουτ!



Η Φιορεντίνα συνέχισε να πιέζει για να βρει το γκολ που θα «κλείδωνε» την πρόκρισή της, έχοντας το τρίτο δοκάρι της στο ματς στο 104’, με τον Μαρτίνες-Κουάρτα να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά μετά από το 14ο κόρνερ των «βιόλα» στο ματς. Τελικά, η πρόκριση «κλείδωσε» στο 108', όταν μετά από αντεπίθεση και κάθετη του Ικονέ, ο Μπιράγκι πλάσαρε σωστά για το 2-0!






Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x